MERKEZ BANKASI BAŞKAN YARDIMCISI GECE YARISI GÖREVDEN ALINDI - Samsun Nabız HaberSamsun Nabız Haber

SON DAKİKA

SAMSUN’LU İŞ ADAMI İBRAHİM YILMAZ TV6’NIN CANLI YAYIN KONUĞU OLDU

EKONOMİ, Genel, KÜLTÜR SANAT, MAGAZİN, SİYASET

MERKEZ BANKASI BAŞKAN YARDIMCISI GECE YARISI GÖREVDEN ALINDI

Bu haber 30 Mart 2021 - 4:09 'de eklendi ve 58 views kez görüntülendi.

 

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya görevden alındı. Çetinkaya’nın yerine ise Mustafa Duman atandı.

 

Geçtiğimiz günlerde Naci Ağbal’ın Merkez Bankası Başkanlığı görevinden alınıp yerine AKP eski milletvekili Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu’nun atanmasının ardından bankada kritik bir görev değişimi daha oldu.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararda şu ifadeler kullanıldı:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan (Guvernör) Yardımcısı Murat Çetinkaya, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 35’inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2’nci maddesi gereğince görevden alınmış ve bu suretle boşalan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan (Guvernör) Yardımcılığına, 1211 sayılı kanunun 29’uncu maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7’nci maddeleri gereğince Mustafa Duman atanmıştır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.